Gastronomía 100% galega



Pescadas, rodaballos, meros, robalizas, linguados, ollomoles e peixes sapo son os peixes das augas galegas que ‘nadan' nas cartas dun auténtico mar de restaurantes. As sardiñas e xurelos van, por excelencia, fritidos; o resto admite dende un sinxelo paso pola prancha ou ao forno ate suculentos guisos ‘á galega' –con allada, aceite de oliva e abundante pementón-, en caldeirada a ‘á pota', o que xa implica a presenza na ola de varias especies, patacas, xudías ou chícharos e a apreciábel escolta de lagostinos ou ameixas. Dos mil ríos galegos chegan, alén disto, salmóns, troitas e lampreas.


A capital de Galicia é tamén escenario para a degustación da famosa tenreira galega, que brinda churrascos, solombo e chuletóns de considerable tenrura e tamaño. Mais o grande protagonista dos pratos de inverno é, moi ao seu pesar, o porco. A partir da súa matanza, en novembro –'a todo porco lle chega o seu San Martiño' - aparece en preparacións como o lacón con grelos (as patas dianteiros do animal curados e servidos con patacas, chourizo e follas tenras de nabo) ou no cocido galego, que combina carne fresca, galiña, chourizo, lacón, costela salgada, touciño, orella e morro de porco con patacas, garavanzos e grelos.


Morcillas e chourizos poden ademais presentarse enchendo as filloas, que aparecen na la gastronomía galega a tempo para a matanza e o Entroido, soas ou acompañando ao cocido. Son unhas tortillas, semellantes ás crêpes bretoas, que tamén son moi populares na súa versión doce.

Rúa Santiago del Estero 3, 5º

Santiago de Compostela

Teléfono: 653 519 619

Contactar por:

© Residencia Universitaria GARVI 2020